Pedagogija Marije Montessori – poticaj za razvoj pedagoškog pluralizma

Znanstvena monografija

ISBN: 978-953-56834-0-7
978-953-56834-0-6
Izdavač: Dječji vrtić Montessori dječja kuća, Split
Izdavač: Udruga Montessori pedagogije, Split
za izdavača: Ligija Krolo

godina izdavanja.: 2011.
Broj stranica: 216
Format: 16,50 x 23,50 cm
Uvez : meki, plastifikacija
60kn (+ 20 kuna troškovi dostave)

Znanstvena monografija pod nazivom “Pedagogija Marije Montessori – poticaj za razvoj pedagoškog pluralizma” sadrži osamnaest znanstvenih i znanstveno-stručnih radova autora iz Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Srbije i Švedske.
Veći broj radova nastao je povodom obilježavanja 20 godina Montessori pedagogije u Hrvatskoj, tj. otvaranjem dječjeg vrtića “Montessori dječja kuća” 1991. godine u Splitu.

 

iz recenzije:

Monografija može biti solidna teorijska osnova i snažan poticaj učiteljima i odgojiteljima da se odvaže istraživati i usavršavati vlastitu praksu .(…) Posebna vrijednost monografije je u popunjavanju velike praznine – u hrvatskoj stručnoj literaturi – o pedagogiji Montessori kao jednoj od reformskih pedagogija, koja je u svijetu predmet znanstvenih analiza i empirijskih prosudbi već nekoliko desetljeća.

dr. sc. Slavica Bašić, red. prof. Sveučilišta u Zadru, Odjel za pedagogiju

 

Sa sigurnošću možemo zaključiti da su ovom monografijom vrlo uspješno naznačene i obrađene brojne teme iz kompleksa pedagogije Marije Montessori koji ni danas nisu izgubile na svojoj važnosti, pa već time obogaćuju suvremeni pedagoški pluralizam.

dr.sc. Stjepan Rodek, izv, prof. Filozofski fakultet u Splitu

 

Poštovani,

uplatiti 80 kuna na

račun Udruga Montessori pedagogije –Split