DV Montessori dječja kuća, Teslina 17, 2018. – 2019.

 

Split, 15. 3. 2019.

 

Poštovani,

 

pozivamo Vas na naš tradicionalni međunarodni skup koji će se održati od 31. svibnja do 1. lipnja 2019. god. (petak i subota) u Splitu pod nazivom „Utjecaj razvoja motorike na izgradnju osobnosti u  djetinjstvu“.

Skup organiziraju Dječji vrtić Montessori dječja kuća, Poliklinika za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju, Osnovna škola Pojišan, Udruga Montessori pedagogije.

 

Predavači će pomoću predavanja i radionica, iz različitih perspektiva (fizijatrijske, neurofiziološke, psihološke, kineziološke te pedagoške), ukazati na važnost razvoja motorike za razvoj osobnosti kod čovjeka, s posebnim osvrtom na rano djetinjstvo. Posebno će se obraditi tzv. DNS,  tj. dinamička neuromuskularna stabilizacija, razvoj motorike iz perspektive pedagogije M. Montessori, važnosti plesa i ritma za razvoj emocija.

Skupu će se pridružiti: prof. dr. sc. Biserka Rešić,  prof. dr. sc. Jelena Paušić, prof. dr.sc. Renata Miljević-Riđički,  izv. prof. Sunčica Delaš Kalinski, dr. sc. Biljana Kuzmanić, dr. sc. Suzana Pustivšek, Ljubica Duspara, Jakov Krželj, Lana Krolo Marasović  i drugi.

Pozivamo stručne suradnike, učitelje, odgojitelje da prijave sudjelovanje putem power point prezentacija (15 minuta) o svojim iskustvima u radu na razvoju motorike, osjećaja i  socijalizacije, posebno kada su u pitanju djeca s teškoćama u razvoju, te iskustva iz rada  prema metodi Marije Montessori.

Skup će trajati 16 sati. Sredinom travnja poslat ćemo potpuni program.

 

Program podržavaju: Agencija za odgoj i obrazovanje, Grad Split i Gradska knjižnica Marka Marulića Split.

 

Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora vrednuje skup s 3 boda za pasivno sudjelovanje, 4 boda za poster-prezentaciju, 5 bodova za oralnu prezentaciju i 6 bodova za pozvano predavanje/radionicu.

 

U privitku se nalazi obrazac za prijavu (2019 prijavnica za skup). Popunjeni obrazac pošaljite na e-adresu montessori.djecja.kuca.split@gmail.com.

Na vrijeme ćemo Vas obavijestiti za prijave preko mrežne stranice Agencije za odgoj i obrazovanje – www.ettaedu.eu.

 

Nadamo se Vašem dolasku!

 

S poštovanjem, Ligija Krolo

ravnateljica DV-a Montessori dječja kuća