Pozivnica za novo stručno usavršavanje
u okviru Stručno razvojnog centra po koncepciji M. Montessori
u DV Montessori dječja kuća za 2015. – 2016. godinu

Poštovani odgojitelji/ce, učitelji/ce, stručni suradnici/ce, asistenti/ce u nastavi, roditelji i svi zainteresirani, pozivamo Vas na otvaranje i početak prvog modula edukacije po koncepciji M. Montessori koje će se održati 19. rujna (subota) 2015.g. u DV Montessori dječja kuća u Splitu. Tijekom rujna mogu se organizirati individualne konzultacije i posjet vrtiću glede prijave.

Stručna edukacija/usavršavanje odvijat će se od rujna 2015. do listopada 2016. godine kroz 10 modula. Cilj u ovoj pedagoškoj godini je proučavanje i osnove metode i pedagogije M. Montessori. Posebno mjesto u modulima ima individualna lekcija kao bazični pedagoški odnos (prof. Bašić, Montessori pedagogija kao odgovor na razvojne potrebe djeteta,).

Pedagogija M. Montessori nudi kroz različita odgojno-obrazovna područja vježbe/prezentacije iz praktičnog života, vježbe za razvoj osjetila, prezentacije iz akademskih vještina te ekološki orijentiranu metodu rada koja polazi uvijek od potreba i sposobnosti svakog pojedinog djeteta.

Ovim putem vas obavještavamo da u proljeće sljedeće godinu slavimo obljetnicu – 25 godina rada vrtića (koje su zaista su brzo prošle), i nadamo se da ćete uveličati našu proslavu svojom nazočnošću na stručnoj edukaciji/usavršavanju, kao i sudjelovanjem na planiranoj konferenciji s prikazom svojih radova.

Više podataka o prošloj godini i tijeku rada Stručno razvojnog centra po koncepciji M. Montessori u DV Montessori dječja kuća možete naći u privitku i na našim stranicama.

Radujemo se budućoj suradnji,
Ivana Miličević, ravnatelj dječjeg vrtića
Ligija Krolo, predsjednik Udruge

Prilozi:
2015 – 2016 Kratki program modula za rad Stručno razvojnog centra iz područja pedagogije Marije Montesori

2015 Izvještaj rada Stručno razvojnog centra za rad po koncepciji M. Montessori